Gå til primært indhold (tryk enter).

DTU Fødevareinstituttet

  • Forskning
  • Innovation
  • Rådgivning
  • Uddannelse
  • Temaer
  • Publikationer
  • Nyheder
  • Om os
  • Kontakt
  • Dansk
  • Engelsk
  • Søg
  • Om os
  • Kontakt
    • Dansk
    • Engelsk
Udforsk
  1. Forside
  2. Temaer
  3. Helhedsvurdering
DEL På

Helhedsvurderinger

DTU Fødevareinstituttet har ekspertise i at udarbejde helhedsvurderinger, som objektivt vurderer balancen mellem en fødevares positive og negative egenskaber for at afgøre, om den samlet set udgør en sundhedsmæssig fordel eller risiko. Helhedsvurderinger kan også bruges til at vurdere effekten af berigelse, nye produktionsformer, kostanbefalinger og kostomlægninger. DTU Fødevareinstituttet forsker i at optimere principper og metoder for helhedsvurderinger.

Beregning af den reelle sygdomsbyrde Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser? Interventionsstudier Metrixprojektet: Helhedsvurdering af fødevarer Publikationer om helhedsvurderinger
DK: Romanescokål. Foto: Colourbox.dk| EN: Romanesco cabbage. Photo: Colourbox.dk
DK: Skålvægt. Foto: Colourbox.dk | EN: Bowl weight. Photo: Colourbox.dk

Instituttets arbejde med helhedsvurderinger

DTU Fødevareinstituttets forsker i, hvorvidt specifikke fødevarer overordnet set er skadelige eller gavnlige at spise.

DK: Europakort. Foto: Colourbox.dk | EN: Map of Europe. Photo: Colourbox.dk

Europæisk netværk af eksperter


Læs om et europæisk netværk af ekspert indenfor helhedsvurderinger, som er blevet til på initiativ af DTU Fødevareinstituttet.

Beregninger af den reelle sygdomsbyrde


Læs om, hvordan DTU Fødevareinstituttet finder frem til den reelle sygdomsbyrde ved forskellige fødevareoverførte bakterier.

Image: Colourbox.dk

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte fødevarer, næringsstoffer og hele kosttyper.

DK: Intervention / placebo illustration. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Intervention / placebo illustration. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark

Interventionsstudier

Læs om brugen af interventionsstudier til at undersøge effekten af at spise bestemte fødevarer eller næringsstoffer.

DK: Publikationer. Foto: Colourbox.dk| EN: Publications. Photo: Colourbox.dk

Publikationer


Find publikationer om helhedsvurderinger.

Forskningsgrupper

  • Helhedsvurdering
Abonnér på Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

Nyt om helhedsvurderinger

Se alle nyheder om helhedsvurderinger
DK: Romanescokål. Foto: Colourbox | EN: Romanesco cabbage. Photo: Colourbox

International kapacitet i helhedsvurdering er ny adjungeret professor

Professor Hans Verhagen er ny adjungeret professor ved DTU Fødevareinstituttet. Han har arbejdet med helhedsvurdering af fødevarer som forskningsområde i to årtier og vil bringe nye ideer og projekter til instituttet.

DK: Skorstensrøg. Foto: Colourbox | EN: Chimney smoke. Photo: Colourbox

Ny forskning skal beregne omkostningerne ved luft- og støjforurening

En bedre forståelse af luft- og støjforurening og deres konsekvenser for sundhed og trivsel er målet for et nyt europæisk forskningsprojekt, som DTU Fødevareinstituttet er en del af i et konsortium af 17 partnere fra 10 europæiske lande og USA.

Jordnødder. Foto: Colourbox.dk

Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi

Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser.

Fisk. Foto: Colourbox.dk

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin og gode fedtsyrer.

Se alle nyheder om helhedsvurderinger

DTU Fødevareinstituttet

Adresse

Kemitorvet
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby

E-mail: food@food.dtu.dk
Phone: +45 35 88 70 00

Genveje

  • Telefonbog
  • Find vej
  • Ledige stillinger
  • Abonnér på Nyt fra DTU Fødevareinstituttet
  • Institutter og centre
  • Lokaleoversigter
  • For leverandører
  • Job og karriere
LinkedIn Twitter YouTube
Brug af personoplysninger Cookieoversigt Tilgængelighedserklæring