Gå til primært indhold (tryk enter).

DTU Fødevareinstituttet

  • Forskning
  • Innovation
  • Rådgivning
  • Uddannelse
  • Temaer
  • Publikationer
  • Nyheder
  • Om os
  • Kontakt
  • Dansk
  • Engelsk
  • Søg
  • Om os
  • Kontakt
    • Dansk
    • Engelsk
Udforsk
  1. Forside
  2. Temaer
  3. Risikovurdering
DEL På

Risikovurdering

DTU Fødevareinstituttet leverer risikovurderinger, der giver politikere og myndigheder et beslutningsgrundlag for at håndtere risici ved fødevarer. Risikovurdering er den videnskabelige del af en risikoanalyse, som er et internationalt anerkendt værktøj. Gennem årene har DTU Fødevareinstituttet foretaget risikovurderinger af en meget bred vifte af kemiske stoffer, mikroorganismer og produktionshjælpemidler.

Generelt om risikovurdering Kemisk eksponering Mikrobiologisk epidemiologi og risikomodellering Helhedsvurderinger Toksikologisk effektvurdering
DK: Geleletroforese. Foto: Mikkel Adsbøl | EN: Gel electrophoresis. Photo: Mikkel Adsbøl
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark

Oplæg fra konference om risikovurderinger

Se præsentationer og oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning på DTU Fødevareinstituttet d. 23. september 2022.

Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald

Se instituttets seneste risikovurderinger

Se publikationer udgivet som led i instituttets forskningsbaserede myndighedsrådgivning.

Instituttets arbejde med risikovurderinger

Se film om DTU Fødevareinstituttets arbejde med risikovurderinger.

DK: Romanescokål. Foto: Colourbox | EN: Romanesco cabbage. Photo: Colourbox

Temasite om helhedsvurderinger

Se temasite om helhedsvurderinger af fødevarer.

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark

Vurdering af risici i vores mad

Læs artikel om, hvordan DTU Fødevareinstituttet foretager risikovurderinger.

DK: Screen capture fra EFSA's youtube channel. Foto: EFSA | EN: Screen capture from EFSA's youtube channel. Photo: EFSA

EFSA YouTube Channel

Se film fra EFSA, som forklarer om risikovurdering af fødevarer.

Forskningsgrupper

  • Ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme
  • Fødevarebårne Patogener og Epidemiologi
  • Fødevaremikrobiologi og Hygiejne
  • Genetisk Epidemiologi
  • Helhedsvurdering
  • Kemisk Fødevareanalyse
  • Kemisk Risikovurdering og GMO
Abonnér på Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

Nyt om risikovurderinger

Se alle nyheder om risikovurdering
DK: spegepølse. Foto: Colourbox | EN: Salami. Photo: Colourbox

14 april 2023

Nitrosaminer i fødevarer er en potentiel sundhedsmæssig risiko

Europæiske forbrugere bliver udsat for nitrosaminer i fødevarer i en grad, der giver anledning til sundhedsmæssig bekymring, vurderer EFSA. Dansk særregel sikrer dog mindre nitrit i kødprodukter på det danske marked end i resten af EU.

28 marts 2023

Høring: EFSA-vurdering af mineralolie kulbrinter i fødevarer

Den Europæiske Fødevareautoritet, EFSA har opdateret vurderingen af mineralolie kulbrinter i fødevarer og sendt et udkast til en ny vurdering i høring med svarfrist den 30. april 2023.

EFSA logo

02 februar 2023

Ny podcast fra EFSA om risikovurdering af insekter

Hør hvordan Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet vurderer, om nye fødevarer er sikre at spise.

Photo: Colourbox.com

31 januar 2023

Modnet kød er lige så sikkert som frisk kød

Risikoen ved at spise modnet kød er ikke større end ved frisk kød, hvis det er lagret under de rette forhold. Det konkluderer Den Europæiske Fødesikkerhedsautoritet, EFSA, i en videnskabelig vurdering.

Se alle nyheder om risikovurdering

DTU Fødevareinstituttet

Adresse

Kemitorvet
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby

E-mail: food@food.dtu.dk
Phone: +45 35 88 70 00

Genveje

  • Telefonbog
  • Find vej
  • Ledige stillinger
  • Abonnér på Nyt fra DTU Fødevareinstituttet
  • Institutter og centre
  • Lokaleoversigter
  • For leverandører
  • Job og karriere
LinkedIn Twitter YouTube
Brug af personoplysninger Cookieoversigt Tilgængelighedserklæring