Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i DTU Fødevareinstituttet den 13. oktober 2022. Se præsentationer og optagelser af oplæggene fra morgenens program.

Forbruget af fødevarer står for ca. en fjerdedel af det samlede klimaaftryk pr. person. Samtidig vokser verdens befolkning, og det betyder, at vi skal producere 70% flere fødevarer i 2050, end vi gør i dag. Fødevareindustrien bliver nødt til at udvikle nye og bedre fødevarer, udnytte sidestrømme og restprodukter i fødevareproduktion og -forarbejdning bedre samt tage nye produktionsmetoder i brug, som udleder mindre CO2.

Det var temaet for DTU Fødevareinstituttet konference: Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer den 13. oktober 2022. Optagelser og præsentationer af oplæg fra morgenens program er tilgængelige nedenfor.

Konferencen var støttet af Food & Bio Cluster Denmark og Uddannelses- og forskningsstyrelsen

Se og læs mere

Direktør Christine Nellemann, DTU Fødevareinstituttet: Welcome, - Healthy, Safe, and Sustainable Foods of the Future
Video

Rektor Anders Bjarklev, DTU: Welcome - Healthy, Safe, and Sustainable Foods of the Future
Video

Vicedirektør Annelise Fenger, Fødevarestyrelsen: Healthy, Safe, and Sustainable Foods of the Future
Video

Seniorforsker Lea Sletting Jakobsen, DTU Fødevareinstituttet: Quantification for Action
Video 
Præsentation (pdf)

Seniorforsker Ellen Trolle, DTU Fødevareinstituttet: From foods to diets
Video
Præsentation (pdf)

Lektor Tim Hobley, DTU Fødevareinstituttet: Win-Win: Surfing the wave of possibilities
Video 
Præsentation (pdf)

Branchedirektør Leif Nielsen, Dansk Industri: Industry & Research - The perfect pairing, 
Video
Præsentation (pdf)

Forskningsgruppeleder, professor Charlotte Jacobsen, DTU Fødevareinstituttet: Can we make new healthy foods out of starfish? 
Video
Præsentation (pdf)

Forskningsgruppeleder, lektor Mohammad Amin Mohammadifar, DTU Fødevareinstituttet: Green technologies-based approaches for the food processing, 
Video
Præsentation (pdf)

Forskningsgruppeleder, professor Lisbeth Truelstrup, DTU Fødevareinstituttet: Save the Water in Sustainable Food Processing 
Video
Præsentation (pdf)

Direktør Lars Visbech Sørensen, Food & Bio Cluster Denmark: The winning combination: SMEs and DTU research 
Video
Præsentation (pdf)

Seniorforsker Heidi Amlund, DTU Fødevareinstituttet: The insects are here –are they safe to eat?, 
Video
Præsentation (pdf)

Forskningsgruppeleder, titel Katrine Lindholm Bøgh, DTU Fødevareinstituttet: Can we avoid fuelling the increase in food allergy by introducing new foods? 
Video
Præsentation (pdf)

Forskningsgruppeleder, professor Egon Bech Hansen, DTU Fødevareinstituttet: Proteases to unleashindulgent pleasure fromplant proteins 
Video
Præsentation (pdf)

Adjungeret professor Claus Meyer, DTU Fødevareinstituttet: Can microbiology & gastronomy heal our food systems? 
Video