Nyt om innovation

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
2019
Image: DTU
02 OKT

Hør om brug af blockchain indenfor fødevarer på topmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde sætter i oktober 2019 bl.a. fokus på, hvordan blockchain kan øge fødevarers...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Ernæring og kostvaner
2018
Image: DTU
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2014
Photo: Colourbox.com
09 DEC

Bedre madpakker og mere bevægelse til danske skolebørn

Størstedelen af de frokostmåltider danske skolebørn spiser, er tilberedt i hjemmet. Et projekt i DTU Fødevareinstituttet vil undersøge...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
12 NOV

Øget viden om D-vitamin med matematisk model

Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Colourbox.com
25 JUN

Store muligheder for at reducere madspild i kantiner

Kantiner og offentlige køkkener kan sandsynligvis reducere deres madspild betydeligt ved at servere færre retter hver dag, men til gengæld variere udbuddet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin
20 JAN

Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katja Howarth Madsens ph.d.-forsvar om, hvordan et forsøg med berigelse af D-vitamin i mælk og brød på...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
2013
Photo: Colourbox.com
16 DEC

Derfor prutter vi

Alle mennesker gør det, men helst uden at det opdages. DTU Fødevareinstituttet fortæller kort om hvorfor i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
25 NOV

Kunderne vælger sundere fastfood

Flere kunder vælger den sundere fastfood, hvis det sunde alternativ er gjort synligt og attraktivt. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug