Virksomhedssamarbejde med studerende

Det er ofte muligt for virksomheder at indgå samarbejder, hvor studerende som et afsluttende eksamensprojekt kan løse konkrete opgaver for en virksomhed. Projektets varighed kan variere og skal godkendes af den studerendes vejleder på DTU Fødevareinstituttet.

Eksempler på virksomhedssamarbejder med studerende


Planteslagterne 

Siden sommeren 2018 har Planteslagterne i Kødbyen i København arbejdet på at gøre det lettere og mere tilgængeligt for forbrugerne at spise mere grønt. Firmaet har deltaget som business case på DTU Fødevareinstituttets kursus ’Entrepreneurship in Food and Bio Engineering’. Det gav god inspiration at få nye, friske øjne på deres forretningskoncept.

- Som entreprenør, der er dybt begravet i hverdagsperspektiverne i virksomheden, er det altid godt at få andres øjne på. Det var meget interessant at høre, hvad de studerende lagde vægt på, at vi skulle kommunikere af værdier i forbindelse med vores produkt til slutbrugerne -sammenlignet med, hvad vi selv tænkte. Det var virkelig en øjenåbner, og det var sundt at blive udfordret af nogle andre end vores sædvanlige mentorer, siger Emil Andersen, CEO, Planteslagterne. 

Pure Kefir Crystals

Grundlægger af firmaet ’Pure Kefir Crystals’, Maryianne Dinesen, har fået god hjælp af studerende hos DTU til at udvikle sit produkt, vandkefir. Produktet er blevet undersøgt for bakterier, vitaminer og mineraler, og i dag er det muligt for Maryianne Dinesen at dokumentere det probiotiske og næringsmæssige indhold i produktet.

- Samarbejdet med DTU Fødevareinstituttet har gjort, at jeg ved meget præcist, hvad mit produkt indeholder. Jeg har fået en helt anden produktforståelse, efter fire studerende og en seniorforsker grundigt har undersøgt mit produkt. Samtidig har jeg fået et kæmpe netværk i fødevareindustrien, som jeg aldrig ville have fået, hvis ikke jeg havde haft samarbejdet med forskerne, siger Maryianne Dinesen. 

Homemate

Homemate er et firma med et take away koncept, der giver forbrugerne en mulighed for at købe sund og hurtig aftensmad. Firmaet har efterhånden åbnet en række butikker i København. Maden bliver solgt anrettet i alubakker med alle ingredienser til det enkelte måltid. Homemate har haft stor glæde af praktiksamarbejder med DTU Fødevareinsituttet. 

- Praktiksamarbejder med DTU Fødevareinstituttet har ført til fede, faglige indsigter og en værdifuld optimering af vores køleprocesser. En forandring, der både kan måles og smages, siger Simon Sheard, der er direktør for forretningsudvikling hos Homemate.

Kontakt

Peter Ruhdal Jensen

Peter Ruhdal Jensen Professor, forskningsgruppeleder