Nyt om innovation

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
07 JUN

Møde i forskningsfællesskabet START

Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
01 FEB

Konference om reduktion af klimaaftrykket

Kom til konference om arbejdet med at reducere klimaaftrykket i landbrugssektoren og fødevareindustrien den 8. og 9. september 2022 i København. Innovationscenter Seges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2021
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
25 NOV

Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen

Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i fremtidens fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
DK: Svampebaseret kødalternativ. Foto: Tempty Foods | EN: Fungi-based meat alternative. Photo: Tempty Foods
15 SEP

DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ

Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret på den protein- og næringsrige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Blæretang. Foto: Colourbox.dk
16 FEB

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2020
Planter der vokser i et robotiseret GroBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt læringsunivers, der...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de forsøger at ændre ingrediensernes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi