Gå til primært indhold (tryk enter).

DTU Fødevareinstituttet

  • Forskning
  • Innovation
  • Rådgivning
  • Uddannelse
  • Temaer
  • Publikationer
  • Nyheder
  • Om os
  • Kontakt
  • Dansk
  • Engelsk
  • Søg
  • Om os
  • Kontakt
    • Dansk
    • Engelsk
Udforsk
  1. Forside
  2. Temaer
  3. Ernæring og kostvaner
DEL På

Ernæring og kostvaner

Viden om ernæring og kostvaner er vigtig for at fremme sunde kostvaner og forebygge kostrelaterede sygdomme. Til det formål arbejder DTU Fødevareinstituttet bredt med studier af næringsstoffer og andre sundhedsfremmende stoffer i kosten, vedligeholder data om kostens indhold af næringsstoffer, gennemfører store nationale kostundersøgelser og måler effekten af strategier til at fremme sunde kostvaner.

Kostråd og næringsstofanbefalinger Kosttilskud og berigelser Kostvaner og fysisk aktivitet Sundhedsfremmende stoffer Vitaminer
DK: Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk | EN: Romanesco cabbage. Photo: Colourbox.dk
DK: Kylling, broccoli og svinekød. Foto: Colourbox.dk | EN: Chicken, broccoli and pork. Photo: Colourbox.dk

De Nationale Kostundersøgelser

Læs mere om de nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet: DANSDA

Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk

Se webinar og præsentationer om sund og klimavenlig kost

Den 2. maj 2022 deltog mere end 100 i et webinar om sund og klimavenlig kost, hvor de fik viden om kostråd, bæredygtige fødevaresystemer og meget andet. Se webinaret og præsentationerne fra dagen.

Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk

Sunde og klimavenlige kostråd


Læs om DTU Fødevareinstituttets arbejde med at udarbejde det videnskabelige grundlag for Danmarks officielle, klimavenlige kostråd.

DK: Romanescokål. Foto: Colourbox.dk| EN: Romanesco cabbage. Photo: Colourbox.dk

Helhedsvurdering af fødevarer

Læs om DTU Fødevareinstituttets arbejde med, at vurdere fødevarers positive og negative egenskaber.

Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk

Mere bæredygtighed i hverdagen?

Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk. Læs E-artiklen (pdf).

DK: Publikationer. Foto: Colourbox.dk| EN: Publications. Photo: Colourbox.dk

Publikationer

Find publikationer om ernæring og kostvaner.

Forskningsgrupper

  • Bioaktive Stoffer - Analyse og Anvendelse
  • Ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme
  • Tarmbakterier og Sundhed
  • Fødevareallergi
  • Helhedsvurdering
Abonnér på Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

Nyt om ernæring og kostvaner

Se alle nyheder om ernæring og kostvaner
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk

31 maj 2023

Flere familier får hjælp til at skære ned på det søde

Et pilotprojekt fra DTU Fødevareinstituttet har hjulpet børnefamilier i Hvidovre med at skære ned på det søde. Nu vil Fødevarestyrelsen udbrede projektet ’Er du for sød?’ til flere kommuner. DTU Fødevareinstituttet skal stå for evalueringen.

10 maj 2023

Kom til webinar om mikrobiota, kost og sundhed

På et webinar den 30. maj 2023 kan du få en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed.

DK: Fjernbetjening og chips. Foto: Colourbox | EN: Remote control and chips. Photo: Colourbox

09 maj 2023

Dårlige vaner fra nedlukningerne bliver hængende hos voksne danskere

Nedlukning, afstand og isolation var effektivt til at forebygge spredning af COVID-19. Men restriktionerne påvirkede også voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner og har forværret folkesundheden og fedmeepidemien, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

02 maj 2023

Unge træningsaktive mænd indtager mange kosttilskud

Helt almindelige unge mænd, der træner i fitnesscentre for at øge muskelmassen, indtager mange forskellige proteinprodukter og kosttilskud. Næsten hver tredje har desuden oplevet bivirkninger ofte knyttet til indtag af såkaldte Pre Workout produkter. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Se alle nyheder om ernæring og kostvaner

DTU Fødevareinstituttet

Adresse

Kemitorvet
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby

E-mail: food@food.dtu.dk
Phone: +45 35 88 70 00

Genveje

  • Telefonbog
  • Find vej
  • Ledige stillinger
  • Abonnér på Nyt fra DTU Fødevareinstituttet
  • Institutter og centre
  • Lokaleoversigter
  • For leverandører
  • Job og karriere
LinkedIn Twitter YouTube
Brug af personoplysninger Cookieoversigt Tilgængelighedserklæring