Photo: Bent Johnsen / University of Copenhagen

Konference om planter i kosttilskud og fødevarer – se programmet

Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden. Men nogle planter kan udgøre en risiko for menneskers sundhed. Deltag i den internationale konference om planter i fødevarer og få opdateret viden om risikovurdering og regulering på området fra oplægs­holdere fra Danmark, Belgien, Frankrig, Italien, Tyskland og USA. Konferencen foregår den 19.-20. november 2014 i Lyngby på DTU og er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med det franske risikovurderingsinstitut ANSES og det tilsvarende tyske institut BfR.

Planter og ekstrakter heraf, men også alger, svampe og laver, er blevet mere og mere populære som ingredienser i kosttilskud, der sælges i butikker, men også på internettet. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden.

Nogle planter m.m. kan imidlertid udgøre en risiko for menneskers sundhed, og der er normalt kun begrænsede undersøgelser til at belyse sikkerheden sammenlignet med de undersøgelser, der er foretaget for at vurdere sikkerheden af for eksempel tilsætningsstoffer til fødevarer. Vurderingen af, om planter og præparater heraf til brug i kosttilskud er sikre at anvende, er ikke omfattet af EU-regulering, men forvaltes af de nationale fødevaremyndigheder i de enkelte EU-lande.

Deltag i den internationale konference om planter i kosttilskud og fødevarer for at få opdateret viden og deltage i diskussioner om risikovurdering og regulering på området. Oplægsholderne kommer fra DTU Fødevareinstituttet, det franske risikovurderingsinstitut ANSES, det tilsvarende tyske institut BfR, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), det belgiske Sundheds- og fødevareministerium, det italienske universitet i Milano, Bispebjerg Hospital, Fødevarestyrelsen, EU-Kommissionen, og U.S. Food and Drug Administration (FDA).

Program

Se invitation og program (pdf) og find mere information om konferencen på konferencewebsitet.

Konferencen er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med franske ANSES (Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation,de l’environnement et du travail) og tyske BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung).

Tid

Onsdag den 19. november til torsdag den 20. november.

Sted

Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1
Oticonsalen
2800 Kgs. Lyngby

Registrering

Tilmelding foregår via konferencewebsitet. Det koster 90 euro (675 kroner) at deltage i konferencen.

Konferencen er relevant for personer fra universiteter, forskningsinstitutioner, myndigheder, fødevarekontrollen, journalister og virksomheder, der arbejder indenfor området.

Kontakt

For spørgsmål om program og tilmelding kontakt DTU Fødevareinstituttet på food@food.dtu.dk.