Invitation til seminar: Fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Fødevaresikkerhed Bioteknologi Fødevarer
DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. juni 2013. Seminaret bliver holdt i forbindelse med, at Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. Fokus er på de væsentligste temaer fra overvågningen, som for eksempel salmonellasmittekilderegnskabet, der anslår, hvor salmonellainfektionerne kom fra i 2012.

Hvert år bliver danskerne syge af sygdomme, der overføres fra de fødevarer, vi spiser. Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet vil på et seminar præsentere forekomsten af sygdomsfremkaldende organismer i fødevarer og dyr i Danmark.

Hvilke fødevarer har været årsag til flest salmonellainfektioner i mennesker i 2012? Hvilke fødevareoverførte sygdomsudbrud blev registreret i 2012? Hvordan sikrer slagtere og supermarkeder, at svinekødet i detailleddet ikke bliver forurenet med salmonella? Og hvilke nye initiativer tager myndighederne for at håndtere fødevareoverførte sygdomme fra frugt og grønt?                  

Det er nogle af de spørgsmål, oplægsholderne vil forsøge at besvare på et åbent seminar i anledningen af, at DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. Oplægsholderne kommer både fra DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut.

Seminaret indgår i rækken af åbne institutseminarer om fødevaresikkerhed, ernæring, fødevarekvalitet, fødevareteknologi samt miljø og sundhed, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, myndighedsbetjening og aktuelle emner.

Program

Velkommen - kl. 13
v/centerleder Hanne Rosenquist, DTU Fødevareinstituttet

Zoonosesituationen inklusiv salmonellasmittekilderegnskabet
v/specialkonsulent Birgitte Helwigh, DTU Fødevareinstituttet

Fødevareoverførte udbrud
v/epidemiolog Sofie Gillesberg Lassen, Statens Serum Institut

Et nyt værktøj til udbrudseftersporing baseret på kostvaner
v/seniorforsker Anne Wingstrand, DTU Fødevareinstituttet

Pause - ca. klokken 14.00

Risikofaktorer ved campylobacter forekomst i danske kyllinger
v/dyrlæge Birgitte Borck Høg, DTU Fødevareinstituttet

Salmonella og indikatorbakterier i svinekød
v/seniorforsker Søren Aabo, DTU Fødevareinstituttet

Nye initiativer for håndtering af den mikrobielle risiko i frugt og grønt
v/dyrlæge Niels Ladefoged Nielsen, Fødevarestyrelsen

Tid

Torsdag den 13. juni 2013, klokken 13.00-15.30

Sted

DTU Fødevareinstituttet
Mørkhøj Bygade 19
Bygning C
2860 Søborg

Mødelokale C-102 ved kantinen

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret og det efterfølgende oplæg. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding nødvendig.

Du kan tilmelde dig på denne side.

Senest mandag den 10. juni 2013.