DTU Fødevareinstituttet har for Fødevarestyrelsen lavet en opgørelse over fødevarers indhold af kemiske forureninger i fødevarer for perioden 2012-2013. Overvågningen af uønskede stoffer sker for at sikre, at der ikke er for mange skadelige stoffer i danskernes mad. Resultaterne i rapporten svarer til resultaterne fundet tidligere for perioden 2004-2011.
Læs mere
Se de nye tal for indholdet af forskellige kemiske forureninger i fødevarer i rapporten Chemical contaminants 2012-2013 (pdf).
Analyserne er udført på Fødevarestyrelsens regionale laboratorier i Ringsted og Aarhus.
Læs også instituttets vurdering af fødevarers indhold og befolkningens indtag af kemiske forureninger for perioden 2004-2011: Chemical contaminants 2004-2011 (pdf).
Læs desuden DTU Fødevareinstituttets Fakta om akrylamid i fødevarer og Fakta om uorganisk arsen, som blandt andet forklarer, hvordan forbrugere og industrien kan formindske indholdet af disse stoffer i fødevarer.