DTU Aquas industriorienterede forskning inden for fisk og skaldyr er ved årsskiftet flyttet til DTU Fødevareinstituttet. Instituttet er dermed vokset med 70 medarbejdere og har udvidet sin profil til at dække alle typer fødevarer.
Afdeling for Fiskeindustriel Forskning er overført fra DTU Aqua til DTU Fødevareinstituttet pr. 1. januar 2010 med Torger Børresen som forskningschef. Det udvider DTU Fødevareinstituttets profil til vitterligt at dække alle typer fødevarer.
De 70 medarbejdere i afdelingen arbejder med forskning, rådgivning og undervisning vedrørende proces- og produktteknologi for fisk, skaldyr og andre marineprodukter. Aktiviteterne vil nu blive videreført i DTU Fødevareinstituttet, hvor afdelingens faglige kompetence skal fungere som afsæt for at styrke instituttets indsats inden for fødevarekvalitet, proces- og produktteknologi. Læs mere om afdelingen på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside.
Ændringen er en del af en række organisationsændringer, som blev gennemført på Danmarks Tekniske Universitet ved årsskiftet for at skabe bedre synergi og driftsøkonomi på en række områder. Læs mere på DTUs hjemmeside.