Ph.d.-forsvar om antibiotikaforbrug og zoonoser

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Maike Koningsteins ph.d.-forsvar om sammenhængen mellem forbruget af antibiotika til mennesker og risikoen for infektion med zoonotiske bakterier. Forsvaret foregår den 6. februar kl. 13.00

De fleste fødevarebårne bakterielle infektioner i Danmark og på verdensplan forårsages af salmonella- og campylobacter-bakterier. Bakterierne spredes fra husdyr til mennesker via mange forskellige smitteveje, inklusiv fødevarer. Den udbredte brug af antibiotika i husdyrproduktionen og den deraf følgende risiko for udvikling og spredning af antibiotikaresistente bakterier er velbeskrevet. Sammenhængen mellem forbrug af antibiotika til mennesker og eventuelle konsekvenser ved infektion med resistente bakterier hos mennesker er derimod ikke særlig velundersøgt.

Maike Koningstein har i sit ph.d.-projekt undersøgt, om behandling med antibiotika i tiden før en infektion øger risikoen for at blive smittet med en antibiotikaresistent salmonella eller campylobacter, og om behandlingen forårsager et alvorligere sygdomsforløb.
 
Se invitationen (pdf) til Maike Koningsteins ph.d.-forsvar af afhandlingen: The interaction between human antimicrobial use and the risk of foodborne zoonotic bacteria

Tid
Torsdag den 6. februar 2014, kl. 13.00

Sted  
DTU Fødevareinstituttet
Mørkhøj Bygade 19
Laden 1
2860 Søborg