Coursera-kurset ”Antimicrobial Resistance – Theory & Methods” er blevet opdateret med den nyeste viden fra et hold tværfaglige eksperter fra Forskningsgruppen for Global Kapacitetsovervågning i DTU Fødevareinstituttet. Forskningsgruppen arbejder til dagligt på at opbygge kapaciteten og højne kvaliteten af den globale overvågning af antibiotikaresistens.
”Vi befinder os i en pandemi forårsaget af en global spredning af antibiotikaresistente bakterier. Med det opdaterede Coursera-kursus giver vi kursisterne viden og de nødvendige værktøjer til at spille en aktiv rolle i de globale bestræbelser på at bekæmpe antibiotikaresistens,” siger forskningsgruppeleder og professor René Hendriksen fra DTU Fødevareinstituttet.
Kurset har en One Health-tilgang og henvender sig til alle, som interesserer sig for sundhed for mennesker, dyr, miljø og fødevarer, og som arbejder med laboratorietests af bakterier. Det er f.eks. relevant at følge for fødevareprofessionelle, sundhedsprofessionelle, biologer, laboranter, dyrlæger og læger, og studerende indenfor de disse områder i hele verden.
Det er gratis at følge et eller flere moduler, når man opretter en profil hos Coursera. Det er også muligt at gå i dybden og følge hele kurset. Hvis man har taget det fulde kursus, og gerne vil have et certifikat koster det 50 USD.