DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har udviklet en ny ostekultur, der kan bruges til at fremstille en lagret ost på den halve tid og dermed gøre osteproduktionen mere bæredygtig.
Kosten påvirker tarmens bakteriesamfund og dermed menneskers sundhed og sygdom. Men der er mange myter i omløb, som videnskaben endnu ikke giver belæg for. I en fokusanalyse giver forskere fra DTU Fødevareinstituttet en status på den nuværende viden.
Den 30. maj 2023 holdt DTU Fødevareinstituttet et webinar om mikrobiota, kost og sundhed. Se eller gense præsentationer og optagelser af oplæggene fra webinaret.
04 oktober 2023
Reserver den 8. februar 2024 til at få viden om, hvordan state-of-the-art FOODHAY forskningsudstyr har ført til spændende ny viden og resultater, som har bidraget til at udnytte sidestrømme, mindske spild og ressourceforbrug samt optimere produktionsprocesserne i fødevareproduktionen.
28 september 2023
Den 11. september 2023 deltog omkring 200 fagpersoner og andre interesserede i et seminar om de nye nordiske næringsstofsanbefalinger arrangeret af DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen. Se præsentationer fra seminaret.
26 september 2023
Virksomheder og forskningsmiljøer har med det fælles højteknologiske laboratoriecenter, FOODHAY sat nye standarder for samarbejde om brug af state-of-the-art forskningsudstyr til udvikling af ny viden og innovative løsninger i udviklingen af fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer.
25 september 2023
GrowBot Universe er et nyt tværfagligt læringsunivers til folkeskoler med fokus på ernæring-klima-teknologi-samarbejde udviklet og evalueret i et forskningsprojekt ledet af DTU Fødevareinstituttet.
16-20 oktober
‘Sustainable utilization of aquatic resources – changing the way we Seafood’ er temaet for den 51. WEFTA-konference for Western European Fish Technologists Association. Konferencen foregår i København den 16.-20. oktober 2023 og er i år arrangeret af DTU Fødevareinstituttet.
16
okt
20
16. okt - 20. okt | ‘Sustainable utilization of aquatic resources – changing the way we Seafood’ er temaet for den 51. WEFTA-konference for Western European Fish Technologists Association. Konferencen foregår i København den 16.-20. oktober 2023 og er i år arrangeret af DTU Fødevareinstituttet.