På Madens Folkemøde 2025 kan du få et indtryk af, hvordan forskning og undervisning fra DTU Fødevareinstituttet bliver omsat til løsninger i praksis. Uanset om du er nysgerrig omkring sunde madvaner, uddannelse eller spændende fødevareforskning, står vi klar til en snak – og en smagsprøve.
Kom til debat om børn og unges madvaner
Tid og sted: Fredag den 16. maj kl. 12.00 – Sundhedsscenen
Debat: Ung sundhed på dagsordenen - vidensoplæg og dialog mellem forskning og praksis
Hvordan står det til med børn og unges mad- og måltidsvaner, og hvordan hænger de sammen med deres maddannelse? Gennem vidensoplæg ved seniorforsker Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet og dialog mellem forskere og praktikere skabes en debat om, hvordan man kan ruste den kommende generation til at træffe sunde og bæredygtige madvalg. Børn og unge er nemlig ofte omgivet af hurtige, forarbejdede fødevarer, der ikke nødvendigvis understøtter hverken sundhed eller trivsel.
Med i panelet er forsker fra Steno Diabetes Center Nanna Stjernqvist, programdirektør fra Haver til Maver Camilla Roed Otte, projektmedarbejder og underviser ved Hotel og Restaurantskolen Jonn Vinther Martinsen samt børne- og skoleforsker Louise Klinge. Erhvervs-ph.d. fra Haver til Maver Marie C. Vermund er moderator.
Mød studerende og undervisere på instituttets stand
Tid og sted: DTU Fødevareinstituttets stand er bemandet under hele Madens Folkemøde. Torsdag den 15. maj kl. 16.00 fortæller lektor Susan Løvstad Holdt om tang på standen og fredag den 16. maj kl. 14.00 kan du høre om EAT-pack-projektet (se nedenfor). Efter begge events kan du stille spørgsmål og røre og smage.
På instituttets stand kan du i hele perioden møde både undervisere og studerende, som præsenterer kandidatuddannelsen i Fødevareteknologi. På uddannelsen arbejder de studerende med bæredygtighed, nye forbrugervaner og krav fra det globale marked. Det kræver viden fra mange forskellige fagområder samt ingeniørvidenskab.
Du kan også høre om tang, smagsoplevelser/sensorik samt pesticider, og der vil også være quizzer og pitches om forskning. Kom f.eks. og hør om Projektet EAT-pack, hvor forskerne udvikler en ny type spiselig madfilm, der både beskytter maden og bliver en del af måltidet ved opvarmning.
Vi glæder os til at møde dig!