E-artikler

2023

Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk (pdf)

2021

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf)

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb (pdf)

Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet (pdf)

2020

Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021 (pdf)

Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag (pdf)

De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke (pdf)

Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays (pdf)

Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer (pdf)

2019

På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost (pdf)

2018

Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser (pdf)

Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen (pdf)

Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? (pdf)

Risikovurdering af rabarberblade som fødevare (pdf)

2017

Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare (pdf)

Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad (pdf)

Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013 (pdf)

Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad (pdf)

2016

Saltindhold i brød og morgenmadscerealier (pdf)

Vitaminer i 100 år (pdf) 

De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene (pdf)

Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive (pdf)

2015

Flere overvægtige danske kvinder (pdf)

Populære retter til danskernes aftensmad (pdf)

2014

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf)

Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf)

Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf)

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (pdf)

Danskernes forbrug af kosttilskud (pdf).

Social ulighed i overvægt blandt børn (pdf)

2013

Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf)

Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf)

Er det naturlige sundt (pdf)

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 (pdf)

Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf)

2012

Ramsløg kan forveksles med giftige planter (pdf)

Tjek på buffetens sundhed (pdf)

2011

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer (pdf)

Fedt i kosten - hvordan? (pdf)

Halvdelen af voksne danskere bevæger sig tilstrækkeligt (pdf)

Phytate - a natural component in plant food (pdf)

2010

Kommentarer til de officielle kostråd (pdf)

2009

Maks. ½ liter sodavand og saft om ugen (pdf)

Jo mere alkohol des mere usund kost (pdf)

Mere frugt og grønt til alle måltiderne (pdf)

Nordisk monotorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt (pdf)

2008

Stigende antal overvægtige børn og unge i Danmark: 1995-2002 (pdf)

Fisk - en sjælden gæst blandt børn og unge (pdf)

Udvikling i uregelmæssige måltider og indtag af fastfood blandt børn og unge (pdf)

2007

Lavt indhold af kostfibre i fastfood (pdf)

Sukker i børn og unges kost (pdf)

Saft til hverdag - en overset kilde til sukker (pdf)

Fakta om kantinemåltider (pdf)

Kantinemåltider - Forskelle i indtag afhængig af køn, menusammensætning og serveringsform  (pdf)

2006

Populære middagsretter (pdf)

Højt saltindhold i fastfood (pdf)

Fastfood - menuer (pdf)

Fastfood - hvad indeholder det? (pdf)

2005

Kostråd der virker (pdf)