I en ny antologi om kød beskriver DTU Fødevareinstituttets nuværende og foregående institutdirektør Jørgen Schlundt og Henrik C. Wegener nogle af de farer, som kan komme fra kød. Bogen ”KØD – En antologi” udkommer den 8. juni 2012.
Institutdirektør Jørgen Schlundt, DTU Fødevareinstituttet og prorektor Henrik C. Wegener, DTU (tidligere institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet) har sammen bidraget med et kapitel ”Når kødet smitter” til bogen ”KØD – En antologi”.
De beskriver nogle af de farer, som kan komme fra kødet, med specifik fokus på de sygdomsfremkaldende bakterier salmonella, kampylobakter, listeria og colibakterier. Kapitlet kommer også rundt om antibiotikaresistens og forbruget af antibiotika til dyr og afsluttes med historien om kogalskab.
”KØD – En antologi” præsenterer kødets og kødproduktionens rolle i dagligdag og samfundsliv, med fokus på danske forhold. Bogen inddrager biologiske, historiske, kulturelle, filosofiske, etiske og økonomiske aspekter af kødproduktionen for at belyse forskellige spisevaner og spisevalg og for at beskrive kødets betydning i samfundsdebatten.
Bogen udkommer på forlaget Tiderne Skifter. Læs anmeldelsen