Sund kost på dag- og døgninstitutioner

Ernæring og kostvaner

I en opdateret udgave af bogen "Anbefalinger for den danske institutionskost" (pdf) er der råd og vejledning at hente for de personer, der har ansvaret for eller arbejder med kosten i dag- og døgninstitutioner. Det gælder blandt andre administratorer, læger, sygeplejersker, sygehjælpere, økonomaer, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, ernæringsassistenter og kliniske diætister.

De offentlige institutioner producerer op mod en halv million måltider om dagen. Da kosten har afgørende betydning for vores trivsel og helbred, er det særdeles vigtigt, at dag- og døgninstitutionerne tager hensyn til både madens ernæringsmæssige kvalitet og de mere "bløde" egenskaber som smag og udseende og et hyggeligt spisemiljø. Et af bogens vigtigste pædagogiske budskaber er at skelne mellem kost til raske og kost til syge personer.

Bogen er udgivet af Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.