DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om risikovurdering af foderstoffer den 31. maj 2012. Nogle af de største fødevaresikkerhedsproblemer har haft deres udspring i dyrefoder. DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen gennemført en undersøgelse af foderstoffers betydning for fødevaresikkerheden og dyresundheden. Kom og hør mere om resultaterne af undersøgelsen på seminaret.
Foderstoffer kan give anledning til problemer med fødevaresikkerheden og dermed have betydning for menneskers sundhed. Eksempelvis havde udbruddet af kogalskab i England og forureningen af dyrefoder med dioxin i Belgien i 90’erne deres udspring i dyrefoder.
DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har gennemført en undersøgelse af foderstoffer med fokus på, hvordan kemiske og mikrobiologiske forureninger fra foder og foderstoffer bliver overført til fødevarer og fødevareprodukter. På den baggrund har forskerne vurderet risikoen for dyr og mennesker og har opstillet en risikoprofil for foderstoffer.
Hvordan bliver organiske miljøforureninger overført fra foderstoffer til fødevarer? Hvad er risikoen for menneskers helbred, hvis der er salmonella i dyrefoder? Og hvordan er forekomsten af svampegifte i foderstoffer? Det er nogle af de spørgsmål, et åbent seminar om risikovurdering af foderstoffer på DTU Fødevareinstituttet vil forsøge at give svar på.
Seminaret indgår i rækken af åbne institutseminarer om fødevaresikkerhed, ernæring, fødevarekvalitet, fødevareteknologi samt miljø og sundhed, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, myndighedsbetjening og aktuelle emner.
Program
-
Velkomst v/ institutdirektør Jørgen Schlundt, DTU Fødevareinstituttet
-
Risikoprofil af foderstoffer v/ forskningsleder Tine Hald og seniorforsker Kit Granby, DTU Fødevareinstituttet
-
Kortlægning af svampegifte og deres maskerede former i foderkorn v/ seniorforsker Peter Have Rasmussen, DTU Fødevareinstituttet
-
Organiske miljøforureninger i foderstoffer – kortlægning og overførsel fra foder til dyr v/ seniorrådgiver Tommy Licht Cederberg, DTU Fødevareinstituttet
-
Biprodukter fra fødevare- og nonfoodindustrien til foderbrug – sikkerhed for mennesker og dyr v/ Birgitte Broesbøl-Jensen, Fødevarestyrelsen
-
Betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhedsrisiko samt strategier for forebyggelse, kontrol og reduktion som evalueret ved en systematisk gennemgang af eksisterende litteratur v/ forskningsleder Tine Hald, DTU Fødevareinstituttet.
Tid
Torsdag den 31. maj 2012, kl. 9.00-12.00
Sted
DTU Veterinærinstituttet
Auditoriet
Bülowsvej 27
1790 København V
Tilmelding
Se program og invitation (pdf). Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding nødvendig på www.food.dtu.dk senest tirsdag den 29. maj 2012.