Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udpeget medlemmerne til sin videnskabelige komite og de faglige paneler for en ny treårig periode. Medlemmerne skal rådgive EU om fødevare- og fodersikkerhed, ernæring, dyresundhed og dyrevelfærd samt plantesundhed. Seks af de 12 danske medlemmer er fra DTU Fødevareinstituttet.
167 forskere trækker den 1. juli 2012 i arbejdstøjet for at fortsætte arbejdet for de europæiske forbrugeres adgang til sikre og sunde fødevarer. 12 af de 167 forskere er danskere, heraf er seks fra DTU Fødevareinstituttet, der fremover tilknyttes EFSA videnskabelige komite og faglige paneler:
-
Panel for tilsætnings- og næringsstoffer tilsat fødevarer
Seniorforsker Alicja Mortensen, DTU Fødevareinstituttet
-
Panel for mikrobiologisk fødevaresikkerhed
Afdelingschef Dorte Lau Baggesen og forskningsleder Tine Hald, begge DTU Fødevareinstituttet
-
Panel for fødevarekontaktmaterialer, enzymer, smagsstoffer og hjælpestoffer
Seniorforsker Mona-Lise Binderup, DTU Fødevareinstituttet
Lektor Leon Brimer, Københavns Universitet
-
Panel for slankeprodukter, ernæring og allergi
Professor Inge Tetens, DTU Fødevareinstituttet
-
Panel for dyresundhed og -velfærd
Sektionsleder Anette Bøtner, DTU Veterinærinstituttet
Adjungeret professor Preben Willeberg, DTU Veterinærinstituttet
-
Panel for plantebeskyttelsesmidler og restkoncentrationer heraf
Toksikolog Susanne Hougaard Bennekou, Miljøstyrelsen
-
Panel for foderstoffer
Seniorforsker Kristian Sejrsen, Århus Universitet
-
Videnskabelig komite
Seniorforsker Alicja Mortensen, DTU Fødevareinstituttet
Prodekan Birgit Nørrung, Københavns Universitet
Direktør Jan Mousing, Videncentret for Landbrug, er medlem af EFSAs bestyrelse, Management Board, mens institutdirektør Jørgen Schlundt fra DTU Fødevareinstituttet er den danske repræsentant i EFSAs rådgivende organ, Advisory Forum. DTU Fødevareinstituttet varetager desuden opgaven som nationalt samarbejdscenter for EFSA i Danmark.
Læs mere
Find mere information på EFSAs website www.efsa.europa.eu.