DTU Fødevareinstituttet og den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, var den 26. juni 2012 værter for et seminar om sundhedsanprisninger. Seminaret havde fokus på at give en forståelse for arbejdet med sundhedsanprisninger i EU og Danmark – og hvilke parter, forventninger og udfordringer det omfatter. Det er muligt at downloade præsentationerne fra seminaret.
På DTU Fødevareinstituttets og EFSAs seminar om sundhedsanprisninger bød Jørgen Schlundt fra DTU Fødevareinstituttet velkommen og videregav ordet til Senior Scientific Officer Ariane Titz fra EFSA, som fortalte om EFSAs rolle og arbejde med sundhedsanprisninger i EU. Professor Inge Tetens fra DTU Fødevareinstituttet fortalte om, hvordan vurderinger af sundhedsanprisninger af fødevarer foregår, mens professor Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet og professor Hanne Frøkiær fra Københavns Universitet hver især gav eksempler på, hvordan teknologisk forskning kan give nye muligheder for at tilføre fødevarer nye egenskaber, der måske kan sundhedsanprises.
Branchedirektør Ole Linnet Juul fra Dansk Industri og fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen fra Forbrugerrådet fortalte om sundhedsanprisningers betydning for henholdsvis fødevareindustrien og forbrugerne. Souschef Jens Therkel Jensen fra Fødevarestyrelsen sluttede af med at fortælle om de udfordringer, de danske myndigheder oplever og ser i implementeringen af EU-forordningerne om sundhedsanprisninger.
Download præsentationerne:
Senior Scientific officer Ariane Titz, EFSA (pdf)
Professor Inge Tetens, DTU Fødevareinstituttet (pdf)
Professor Charlotte Jacobsen, DTU Fødevareinstituttet (pdf)
Professor Hanne Frøkiær, Københavns Universitet (pdf)
Branchedirektør Ole Linnet Juul, Dansk Industri (pdf)
Fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen, Forbrugerrådet (pdf)
Souschef Jens Therkel Jensen, Fødevarestyrelsen (pdf)