DTU fødevareinstitut var den 5. november 2012 vært for et seminar om sunde fedtstoffer. Seminaret havde fokus på, om danskerne får dækket behovet for omega-3, på fedtstoffernes sundhedseffekter, om tilsætning af omega-3 fedtsyrer til andre fødevarer og om fremtidens kilder til omega-3 fedtsyrer.
På DTU fødevareinstituttets seminar om sunde fedtstoffer fortalte seniorrådgiver Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet om hvilke fisk, danskerne spiser, og om de spiser nok. Lektor Lotte Lauritzen fra Københavns universitet fortalte om omega-3 fedtstoffernes sundhedseffekter. Postdoc Anna Frisenfeldt Horn fra DTU Fødevareinstituttet talte om muligheder og udfordringer ved fødevarer tilsat omega-3 fedtsyrer som et alternativ til fisk. Til sidst fortalte professor MSO Charlotte Jacobsen om hvilke nye kilder til omega-3, der er behov for, for at sikre, at vi får tilstrækkeligt med fedtsyrer.
Download præsentationerne:
Seniorrådgiver Sisse Fagt, DTU Fødevareinstituttet (pdf)
Lotte Lauritzen, Københavns Universitet (pdf)
Postdoc Anna Frisenfeldt Horn, DTU Fødevareinstituttet (pdf)
Professor MSO Charlotte Jacobsen, DTU Fødevareinstituttet (pdf)