Arbejdet med at samle verdens førende forskere og erhvervsfolk til et tang symposium i København har gjort DTU Fødevareinstituttet fortjent til prisen som årets kongresvært 2016 i kategorien ’kongresser med mindre end 1.000 deltagere’. Juryen har i sin beslutning lagt vægt på, at symposiet har sat den spirende danske tangindustri på verdenskortet og været med til at skabe opmærksomhed om Københavns rene vandmiljø.
København har i 2016 været værtsby for mere end 175 kongresser og sport events, som har bragt mere end 100.000 internationale eksperter, meningsdannere og atleter til byen og givet hovedstaden en milliard omsætning. Ved en gallaaften på Københavns Rådhus den 19. april er de bedste arrangører blevet udpeget.
DTU Fødevareinstituttet løb med titlen som årets kongresvært 2016 i kategorien ’kongresser med mindre end 1.000 deltagere’ for sit arbejde med at arrangere det 22. internationale tangsymposium, som samlede 450 af verdens førende forskere og erhvervsfolk til et fem dages symposium i København. Symposiet blev arrangeret i samarbejde med Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og tangindustrien.
Juryen har i sin begrundelse for at indstille symposiet til prisen lagt vægt på, at arrangementet har synliggjort dansk forskning og den spirende erhvervsklynge på tangområdet i en global kontekst. Symposiet har også været med til at vække international opmærksomhed om et af Københavns styrkeområder: Det rene vandmiljø. Sidst men ikke mindst har deltagerne i evalueringen af symposiet givet værterne topkarakterer.
Læs mere
Læs mere om det 22. internationale tangsymposium i nyheden på DTU Fødevareinstituttets website: International symposium serverer den nyeste viden om tang.