Ph.d.-forsvar om proteiners allergene potentiale

Fødevaresikkerhed
DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katrine Lindholm Bøghs ph.d.-forsvar om undersøgelser af, hvilke egenskaber hos proteiner fra jordnødder og komælk, der medfører evnen til at forårsage fødevareallergi. Forsvaret foregår den 8. juni 2012 kl. 13.00.

Mennesker spiser dagligt hundredevis af forskellige proteiner, og kun et fåtal af de proteiner giver anledning til udvikling af fødevareallergi. Katrine Lindholm Bøgh har i sit ph.d.-projekt studeret to proteiner fra jordnødder og komælk. Formålet var at undersøge sammenhængen mellem proteinernes modstandsdygtighed overfor nedbrydning i mavetarmkanalen og deres evne til at forårsage fødevareallergi.

Se invitationen (pdf) til Katrine Lindholm Bøghs ph.d.-forsvar af afhandlingen: ”Sensibiliserende kapacitet af peptider fra fødevareallergener”.

Tid

Fredag den 8. juni 2012 kl. 13.00

Sted

DTU Fødevareinstituttet
Mørkhøj Bygade 19
2860 Søborg
Bygning C, lokale 102