På kulturnatten viser DTU Fødevareinstituttet både gode, onde og grusomme bakterier. Det sker i Familie- og forbrugerministeriet, der byder velkommen til en række spændende arrangementer for hele familien.
Både børn og voksne kan få mere at vide om bakterier og hygiejne, når DTU Fødevareinstituttet viser og fortæller om bakterier, der findes i vores mad.
På kulturnatten kan du se de gode, de onde og de grusomme bakterier. De gode bakterier bruges, når man laver ost, yoghurt og spegepølse. De onde bakterier fordærver maden, så den lugter grimt og bliver uspiselig. De grusomme bakterier gør os syge og kan i værste fald slå folk ihjel.
Vi har bakterier med, så du kan se dem vokse som kolonier i små skåle. Hvis du kigger i vores mikroskoper, kan du se de enkelte bakterier og lære, hvordan man kender forskel på dem.
I ministeriet kan du i øvrigt lære mere om adoption af Familiestyrelsen. Fødevarestyrelsen vil inspirere til en sund frokost, og kokken Martin Haugaard står i køkkenet og deler smagsprøver ud.
Kl. 19.30 debatterer Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed om, hvordan man kan sikre en bedre sammenhæng mellem familie- og arbejdslivet med Linda Nielsen. Linda Nielsen er formand for Familie- og arbejdslivskommissionen. Du kan også deltage i tre workshops om alt fra rollefordeling i familien til håndtering af stress i hverdagen.
Tid
Fredag den 13. oktober 2006, kl.18-23
Sted
Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender, Stormgade 2-6, 1470 København K. Gå til den store kantine på 4. sal.
Deltagelse kræver et Kulturpas. Se oversigt over salgssteder for Kulturnatpas og programmer på www.kulturnatten.dk (salget af Kulturpas er startet).