Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har gennemført interviewundersøgelser med 16 børnefamilier med børn mellem 4 og 14 år for at kortlægge sukkerforbruget og skabe forståelse for forældrenes indflydelse på børnenes sukkerforbrug. Undersøgelsen viser, at selv for forældre, der er bevidste om sammenhængen mellem kost og sundhed, kan det være svært at holde børnenes sukkerindtag under anbefalingerne. Det skyldes især, at mange mellemmåltider indeholder sukker, som forældrene ikke tæller med i sukkerregnskabet.
Tre af forældreparrene forsøgte konsekvent at undgå at give deres børn sukkerprodukter, mens de resterende tretten forældrepar forbeholdt sukkeret til weekenderne. Børn er i stand til at spise en hel uges sukkerration på en enkelt weekendaften – og forældrene er ofte ikke opmærksomme på, at hverdagens mellemmåltider også kan indeholde sukker, og at sukkeret herfra nedsætter det ”råderum”, der er til sukker i øvrigt, siger videnskabelig assistent Jeppe Iversen fra DTU Fødevareinstituttet i nyhedsbrevet Midt i Ugen (pdf).