Innovation

Ny metode kan ændre måden at producere yoghurt på

Ny forskning fra DTU kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på, så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80% samt forlænge holdbarheden.

Lektor Christian Solem tester yoghurt i laboratoriet på DTU Fødevareinstituttet
 Lektor Christian Solem i laboratoriet på DTU Fødevareinstituttet, hvor en ny metode til at lave yoghurt er udviklet. Foto: Lene Koss

Titel: “Smoking hot – Heat-induced uncoupling of growth & acidification in yoghurt production helps save costs and results in reduced post-acidification and improved shelf life”. Artiklen er online via det videnskabelige tidsskrift Food Bioscience.

Forfattere: Postdoc Liuyan Gu, postdoc Belay Tilahun Tadesse, postdoc Shuanqing Zhao, lektor Christian Solem - alle fra DTU Fødevareinstituttet.

Forskningen er finansieret af GUDP projekt SOLVED, jr. nr. 34009-23-2129, Mælkeafgiftsfonden projekt SAFE, DTU Strategic Alliance Scholarship.

Kontakt

Christian Solem

Christian Solem Lektor DTU Fødevareinstituttet