Klimavenlig mad i Københavns Kommune krævede fokus på ernæring og rådgivning
En ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet beskriver, hvordan Københavns Kommune greb det an, da maden i kommunens professionelle køkkener skulle gøres mere klimavenlig uden at gå på kompromis med ernæring og kulinarisk kvalitet.

Når man ændrer på måltidernes sammensætning af hensyn til klimaet, skal man være opmærksom på, at maden stadig er sund og lever op til de officielle kostråd. Det er vigtigt, at man måler på både klimagevinst og ernæring undervejs
”Erfaringerne fra København kan bruges som inspiration til andre kommuner, der vil kombinere klimahensyn med ernæringsrigtige og velsmagende måltider,” siger Ellen Trolle.
Der er dog fortsat arbejde at gøre for at fastholde de gode resultater og yderligere sikre ernæringen ved at øge indholdet af proteinrige plantebaserede fødevarer som f.eks. bælgfrugter og nødder samtidig med at det falder i brugergruppernes smag.
DTU Fødevareinstituttet og Københavns Kommune indgik forskningssamarbejde om udviklingen af pejlemærker, og DTU Fødevareinstituttet stod for at gennemføre midtvejsevalueringen.
Læs mere
Læs mere i rapporten: Implementering af reduktion i klimaaftryk af fødevareindkøbet i Københavns Kommune. Rapporten er en midtvejsevaluering gennemført i 2023 med data fra 2022
Kontakt
Ellen Trolle Seniorforsker DTU Fødevareinstituttet Mobil: 20891512 eltr@food.dtu.dk