Fødevaresikkerhed

Er fødevareallergi i stigning?

Dramatisk og eksplosiv stigning er ord, som man støder på, når man læser nyhedsartikler om fødevareallergi. Hvor slemt er det, og hvad ved vi om årsagerne?

Kvinde siddende ved et bord med en tallerken og et glas, der indeholder fødevarer, som indeholder proteiner, der kan udløse allergi.
 Det er (næsten uden undtagelse) fødevarernes proteiner, som kan udløse allergi hos nogen, fortæller professor Katrine Lindholm Bøgh, som har forsket i fødevareallergi i mere end 20 år. Foto: Bax Lindhardt

Fakta

Professor Katrine Lindholm Bøgh er leder af Forskningsgruppen for Fødevareallergi på DTU Fødevareinstituttet.

Gruppen har som mål at udvikle nye og forbedrede strategier til at forudsige, forebygge, håndtere og behandle fødevareallergi.

Forskningen har fokus på at finde ud af, hvilke egenskaber ved fødevareproteiner der bidrager til udvikling af allergi, og hvilke der bidrager til udvikling af tolerance, samt de mekanismer, der ligger til grund herfor. 

Gruppens forskning i fødevareallergi danner grundlag for rådgivning af både myndigheder og organisationer, i tæt samarbejde med flere udenlandske samarbejdspartnere.