Alle mennesker er unikke – også i tarmen

Ny forskning viser, at forskelle i tarmens miljø har betydning for tarmbakteriers sammensætning og aktivitet, og at indtaget af kostfibre også spiller en rolle. Forskningen, der udbygger vores viden om tarmen og tarmbakteriernes liv, er udført som et samarbejde mellem bl.a. Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet og DTU Fødevareinstituttet.

Tarmbakterier
 Foto: Jesper Scheel

Fakta om studiet

Originaltitel: Gut physiology and environment explain variations in human gut 20 microbiome composition and metabolism. Artiklen er publiceret i det videnskabelige tidskrift Nature Microbiology. 

Studiet blev drevet af Nicola Procházková, som var ph.d.-studerende og postdoc på Institut for Idræt og Ernæring, ved Københavns Universitet i perioden 2020-2024. 

Studiet er gennemført i samarbejde med forskere fra DTU Fødevareinstituttet, Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet samt KU Leuven i Belgien. Studiet er en del af Challenge-projektet PRIMA, som ledes af DTU Fødevareinstituttet og er finansieret af Novo Nordisk Fonden. 

 

Kontakt

Lektor Henrik Munch Roager
Institut for Idræt og Ernæring
Københavns Universitet
Mail: hero@nexs.ku.dk
Telefon: 25 48 06 99

Eller:

Martin Frederik Laursen
DTU Fødevareinstituttet
Mail: mfrla@food.dtu.dk
Telefon: 28 97 12 41