PFAS dækker over en lang række fluorstoffer, der har været brugt i årtier og stadig bruges i et utal af produkter. Stofferne, også kendt som 'evighedskemikalier', er kemisk ekstremt stabile og ophobes løbende i mennesker og dyr og i miljøet, hvor de kan udgøre en risiko for dyr og menneskers sundhed.
På et webinar den 18. september 2023 vil forskere, fødevare- og miljømyndigheder diskutere den aktuelle viden om PFAS i Norden. Hvordan påvirker PFSA sundheden? Hvad er risiciene? Hvor findes PFAS og i hvilket omfang? Hvad gør myndighederne, og hvordan er det muligt at fjerne eller undgå en PFAS? Hvad ved vi ikke, og hvad har vi brug for mere viden om?
Webinaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet, den finske fødevarestyrelse (Ruokavirasto, Livsmedelsverket), den norske videnskabelige komité for fødevarer og miljø (Vitenskabskomiteen for mat og miljø) og den svenske fødevarestyrelse (Livsmedelsverket).
Tid
18. september 2023, kl. 9-15
Sted
Online (du modtager et link dagen før webinaret)
Program
Førende eksperter vil bidrage til at kaste lys over ovenstående spørgsmål. Programmet er på vej og vil blive offentliggjort, når det er klar.
Registrering
Det er gratis at deltage, dog er tilmelding nødvendig senest den 16. september 2023. Tilmeld dig på DTU Fødevareinstituttets website.
Kontakt
kommunikation@food.dtu.dk