Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser eller fra dyr i vores omgivelser. På et seminar den 21. juni 2023 vil forskere fra DTU Fødevareinstituttet og andre eksperter præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet. Det er gratis at deltage, og du kan være med i DTU i Lyngby eller online.
Program
13:00 Velkommen
v/ Marianne Sandberg, Seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:05 Zoonosesituationen i Danmark
v/ Marianne Sandberg, Seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:25 Fødevareoverførte udbrud
v/ Luise Müller, Epidemiolog, Statens Serum Institut
13:45 Effekt af ændringer i diagnostik på STEC og Cryptosporidium
v/ Tine Graakjær Larsen, Statens Serum Institut
14:05 Kaffe
14:40 One Health status på Campylobacter i Danmark
– Human overvågning:
v/ Katrine Grimstrup Joensen, Akademisk medarbejder, Statens Serum Institut
& Guido Benedetti, Statens Serum Institut
-Veterinær overvågning:
v/ Channie Kahl Petersen, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen
& Alessandro Foddai, Seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
15:05 Listeria monocytogenes - human og veterinær overvågning
– Human overvågning:
v/ Susanne Schjørring, Akademisk medarbejder, Statens Serum Institut
- Veterinær overvågning:
v/ Nao Takeuchi-Storm, Forsker, DTU Fødevareinstituttet
15:30 Tak for i dag
v/ Christine Nellemann, institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
Tid
Onsdag den 21. juni 2023 kl. 13-16
Sted
DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds vej 1
Bygning 101A, 1. sal, Mødelokale 1
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website senest den 18. juni.