Photo: Colourbox.com

1. plads til sporing af melamin i FOSS Challenge

torsdag 04 dec 14
|
En studerende fra DTU Fødevareinstituttet løb med 1. pladsen for udvikling af et apparat, der kan spore melamin i mælkepulver i FOSS Challenge, som er en innovationskonkurrence for studerende. Under konkurrencen blev deltagernes innovative ideer testet sammen med medarbejdere fra FOSS.

Deltagerne i FOSS Challenge fik  i november 2014 mulighed for at deltage i løsningen af globale udfordringer på fødevareområdet sammen med medarbejdere fra FOSS. FOSS Challenge er en konkurrence, hvor studerede fra DTU og Københavns Universitet og medarbejdere fra FOSS kan teste deres innovative ideer, eller afprøve deres viden.

Sporer melamin i mælkepulver

Studerende Gabriella Hazel Wachs løb med 1. præmien på 50.000 kr. sammen med teamet HyperFiberMatrix for at udvikle et apparat, der kan spore melamin i mælkepulver. Melamin kan være farligt, især for spædbørn, og kan give urinvejsproblemer og nyresten.

Udfordringen for teamet var at finde en metode, der sikkert kunne spore melamin uafhængigt af de andre komponenter, som er i mælkepulver. Teamet vandt prisen, fordi de var dygtige til at samarbejde tværfagligt og til at kombinere deres resultater til et konkret produkt. 

Bedømt af repræsentanter fra industri og universiteter

Konkurrencen fandt sted i DTU Skylab, som er et værksted, laboratorium og kursussted på DTU for studerende med drømmen om at afprøve ideer og starte egen virksomhed.

De studerende blev inddelt i hold med medarbejdere fra FOSS, og de blev alle behandlet som enhver anden medarbejder i FOSS. De studerendes løsninger og evner til at samarbejde blev bedømt af et panel med repræsentanter fra industri og universiteter.

Læs mere

Læs mere om FOSS Challenge.