Forskning vil forbedre behandlingsmuligheder for fødevareallergier

Et nyt forsknings- og innovationsprojekt har til formål at udvikle nye immunterapeutiske lægemidler til jordnødde- og multi-nøddeallergi. Projektet udføres i et samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet, The Hospital for Sick Children (SickKids) i Canada og medicinalvirksomheden ALK. Innovationsfonden har støttet projektet med 18,5 mio. kroner.

DK: DTU Fødevareinstituttet. Foto: Nødder | EN: Nuts. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
 

Projektet udføres i samarbejde med Hospital for Sick Children i Canada (SickKids) og medicinalvirksomheden ALK.

ALK er verdensledende indenfor allergiimmunterapi.

SickKids er Canadas største børnehospital og er verdensførende indenfor klinisk forskning i fødevareallergier og i innovative metoder til forebyggelse, behandling og diagnostik.

DTU Fødevareinstituttet forsker blandt andet i at udvikle nye og forbedrede strategier til at forebygge, håndtere og behandle fødevareallergi.

Innovationsfondens investering: 18.5 millioner kroner
Samlet budget: 33.5 millioner kroner
Varighed: 4 år
Officiel titel: ALLEVIATE2 A novel strategy for food allergy immunotherapy