Projektet Food Upcycling skal hjælpe den danske fødevareindustri med at bekæmpe madspild og udnytte virksomhedernes restprodukter bedre, og DTU Fødevareinstituttet er blandt partnerne i projektet.
Instituttet vil deltage i workshops med virksomheder for at hjælpe med at identificere sidestrømme, der kan bruges som fødevarer eller fødevareingredienser – enten af dem selv eller af andre virksomheder.
”Vi vil bidrage til at screene virksomhedernes sidestrømme for potentialet til at bruge dem som fødevarer eller fødevareingredienser, herunder hjælpe med spørgsmål i forhold novel food-reguleringer. Vi vil også deltage i udviklingen af fødevareprodukter fra udvalgte sidestrømme,” siger lektor ved DTU Fødevareinstituttet Timothy John Hobley.
Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond, da der ligger et stort uforløst potentiale i at løfte fødevirksomhedernes konkurrenceevne. Teknologisk Institut er i spidsen for den daglige drift af projektet.
Food Upsycling samler en række tunge aktører inden for fødevarebranchen. Udover ovennævnte partnere deltager også DI Fødevarer, Landbrug & Fødevarer, Dagrofa samt den hollandske netværksorganisation Food Valley samt Food & Bio Cluster Denmark.
Digital platform skal sikre videndeling
Som del af projektet etableres en digital platform, der skal fungere som samlingspunkt for virksomheder, som ønsker at arbejde med sidestrømme. Platformen vil indeholde værktøjer, guides og et netværk for virksomheder i fødevarebranchen.