Webinar om mikrobiota, kost og sundhed

Tilmeld

Webinar om mikrobiota, kost og sundhed

Hvornår

30. maj 2023 13:00 - 15:00

Hvor

Online

Arrangør

DTU Fødevareinstituttet

Kontakt

kommunikation@food.dtu.dk

Webinar

Webinar om mikrobiota, kost og sundhed

På et webinar den 30. maj 2023 kan du få en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed.

Bakterierne i tarmen – tarmens mikrobiom - spiller en rolle for en lang række meget forskellige sygdomme, eksempelvis astma og diabetes. Forskerne ved nu, at mikrobiomet interagerer med immunsystemet, hormonsystemet og nervesystemet. Tarmbakterierne kan samlet set betragtes som en stor biologisk fabrik, der producerer tusindvis af gavnlige såvel som skadelige stoffer, der påvirker vores krop. Vi kan påvirke denne produktion, gennem det vi spiser. 

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver på et webinar en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed. Måske kan fødevarevirksomheder, medicinalindustrien og forskere i fremtiden bruge den viden til at udvikle nye typer af fødevarer og kosttilskud, som er skræddersyet efter mikrobiomet hos den enkelte, for at hjælpe tarmbakterierne til at bidrage bedst muligt til vores sundhed.

I tilknytning til webinaret bliver en fokusanalyse om mikrobiota, kost og sundhed udgivet. 

Det er gratis at deltage i webinaret, som er støttet af Food & Bio Cluster Denmark og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Tid 
Tirsdag den 30. maj 2023 kl. 13-15

Sted 
Online (du får sendt et link på dagen for webinaret)

Program
Kostens betydning for tarmens mikrobiom efter fødslen og i de første år
v/Lektor Martin Frederik Laursen 

Kostens betydning for tarmens mikrobiom hos voksne
v/Professor og forskningsgruppeleder Tine Rask Licht

Ingredienser og kosttilskud, som påvirker tarmens mikrobiom
v/Professor Egon Bech Hansen

Tilmelding
Det er gratis at deltage i arrangementet, mentilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website senest den 28. maj 2023. Du får efter tjek af din e-mailadresse en bekræftelse på, at du er tilmeldt. 

Kontakt
kommunikation@food.dtu.dk