Kom til seminar om sygdomme overført til mennesker fra mad og dyr
Forskere og eksperter fra DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Seruminstitut præsenterer den 20. juni 2024 highlights fra den årlige rapport om zoonoser - sygdomme, der kan smitte fra dyr og mad til mennesker.

Hvert år rammes vi mennesker af sygdomme, der overføres fra maden vi spiser eller fra dyr i vores omgivelser. På seminariet den 20. juni 2024 vil forskere og eksperter præsentere nyeste viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret finder sted på DTU. Du kan deltage fysisk i Lyngby eller være med online. Det er gratis at deltage.
Program torsdag den 20. juni kl. 13-16
13:00 – 13:05 Velkommen
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:05 -13:15 Jubilæumsvelkomst – Annual Report er 30 år i år!
v/ Henrik Wegner, rektor, Københavns Universitet
13:15 - 13:35 Zoonosesituationen i Danmark 2023
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:35 – 13:55 Fødevareoverførte udbrud 2023
v/ Luise Müller, epidemiolog, Statens Serum Institut
13:55 – 14:25 Salmonellasituationen i fjerkræ i Danmark og i Europa
v/ Birgitte Borck, dyrlæge, phd, Fødevarestyrelsen
14:25 – 15:00 Kaffe og lagkage
15:00 – 15:15 Applied AI in food safety related to Listeria monocytogenes (in English)
v/ Pimlapas Leekitcharoenphon, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
15:15 – 15:30 Vektorbårne zoonoser i Danmark
v/ Lene Jung Kjær, lektor, phd, Københavns Universitet
15:30 – 15:55 Myndighedsgruppen til KOordinering af ZOonoser (KOZO) – Human overvågning:
v/ Joey Ellis-Iversen, dyrlæge, phd, Fødevarestyrelsen, Lasse Vestergaard, afdelingslæge, Statens Serum Institut og Lars Erik Larsen, professor, Københavns Universitet
15:55 - 16:00 Tak for i dag
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
Tilmelding
Der er lukket for tilmelding.
Kontakt
Brian Lassen Seniorforsker DTU Fødevareinstituttet Mobil: 93511976 brlas@food.dtu.dk
Marianne Sandberg Seniorforsker, forskningsgruppeleder DTU Fødevareinstituttet Mobil: 40314954 marsan@food.dtu.dk