Seminar om sygdomme overført fra fødevarer og dyr
DTU Fødevareinstituttet præsenterer den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker - på et seminar den 21. juni 2023.

Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser eller fra dyr i vores omgivelser. På et seminar den 21. juni 2023 vil forskere fra DTU Fødevareinstituttet og andre eksperter præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet. Det er gratis at deltage, og du kan være med i DTU i Lyngby eller online.
Foreløbigt program
- Zoonosesituationen i Danmark
- Fødevare- og vandoverførte udbrud
- Effekt af ændringer i diagnostik på STEC og Cryptosporidium
- A One Health status på Campylobacter i Danmark
- Listeria monocytogenes - human og veterinær overvågning
Det endelige program offentliggøres senere.
Tid
Onsdag den 21. juni 2023 kl. 13-16
Sted
DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds vej 1
Bygning 101A, 1. sal, Mødelokale 1
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website senest den 18. juni.
Kontakt
Brian Lassen Seniorforsker DTU Fødevareinstituttet Mobil: 93511976 brlas@food.dtu.dk
Marianne Sandberg Seniorforsker, forskningsgruppeleder DTU Fødevareinstituttet Mobil: 40314954 marsan@food.dtu.dk