Startdato
Slutdato
Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har...
En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer...
Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...
En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet...
Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række akt...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...
Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...
Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...
Søg inden den 31. januar om at deltage i EFSA’s fellowship-program, som har til formål at styrke fagpersoners evne til at udarbejde robuste og forskningsbaserede...
Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed...
EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.
Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er...
Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores...
Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden...
En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.
Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks å...
EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være...
Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en guide som hjælp til at skræddersy budskaber til forskellige målgrupper...
Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan ø...