Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Rottetestikler fra clotrimazolestudie. Foto: DTU Fødevareinstituttet
16 JUN

Håndkøbsmedicin mod svamp kan forstyrre hormonerne

Den aktive ingrediens i et populært præparat til behandling af svamp kan forstyrre kønshormonerne, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Sundhed og sygdomme Medicin og medicoteknik
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Mikkel Adsbøl
03 JUN

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Mikkel Adsbøl
20 MAJ

Få viden om vurdering af risici i vores mad

DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
18 MAJ

Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente

En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte...

Fødevarer, fisk og landbrug
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
17 MAJ

Kom til One Health konference i København eller online

En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Titandioxid. Foto: Wikimedia Benjah-bmm27
12 MAJ

EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug

På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
06 MAJ

Tang i fiskefoderet kan øge jodindhold i opdrætsfisk

DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Hav- og dambrug
Kombucha. Foto: Colourbox.dk
04 MAJ

Lær at lave fermenterede fødevarer på sommerkursus

Et nyt 3-ugers sommerkursus skal gøre studerende i stand til at fremstille innovative, fermenterede fødevarer med høj fødevaresikkerhed. Kurset...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion

Abonnér