Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Image: Human DNA. Philippe Plailly, Science Photo Library, Scanpix
25 NOV

Antibiotikaresistens er fortsat et stort globalt problem

I mange år har der både nationalt i Danmark og globalt været stor fokus på at overvåge og håndtere antibiotikaresistens. Til trods for det spredes og øges antibiotikaresistens...

Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
24 NOV

Danskerne har høj tillid til forskning og fødevaremyndigheder

Fødevaresikkerhed betyder mindre for, hvad danskerne lægger i indkøbskurven end for den gennemsnitlige europæer. Vi har til gengæld langt højere tillid til både videnskab...

Fødevareproduktion
DK: Immunofarvet snit af rotte testikkel. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Immunostained section of rat testicle. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 NOV

Lektor fra DTU Fødevareinstituttet kåret til årets ph.d.-vejleder

Lektor og forskningsgruppeleder Terje Svingen fra DTU Fødevareinstituttet er kåret til årets ph.d-vejleder 2022 på DTU. Prisen blev uddelt ved årets ph.d.-reception.

Photo: Colourbox.dk
22 NOV

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk...

Fødevaresikkerhed
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
17 NOV

FOODHAY-samarbejde om fødevarebiofysik

I samarbejde med forskningsinstitutionerne i FOODHAY kan fødevarevirksomheder bruge biofysikudstyr til at undersøge og måle strukturelle egenskaber i fødevarer og kontaktmaterialer...

Fødevareteknologi
DK: Agarplade (antibiotikaresistens). Foto:  Mikkel Adsbøl | EN: agar plate (antibiotic resistance). Photo:  Mikkel Adsbøl
15 NOV

Antibiotikaforbruget til dyr falder fortsat

Reduktionen i antibiotikaforbruget til dyr var særlig markant i 2021. Dels på grund af de to tons, der ikke længere bruges til mink, dels fordi antibiotikaforbruget til...

Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
14 NOV

Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022

Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret...

Plastikflasker
11 NOV

Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele

Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU...

Fødevaresikkerhed
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
10 NOV

Samarbejdsplatform indenfor udvikling af plantebaserede fødevarer

Plant2food er en ny samarbejdsplatform, som DTU Fødevareinstituttet deltager i, hvor forskere og virksomheder sammen kan udforske komplekse problemstillinger indenfor plante...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevarekvalitet
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 NOV

Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria

Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen...

Fødevaresikkerhed

Abonnér