Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
08 NOV

Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer

300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i...

Ernæring og kostvaner
02 NOV

Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevarer

Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer...

Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
01 NOV

Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning...

Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
31 OKT

CRISPR – et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion

CRISPR kan præcist og hurtigt bidrage til udviklingen af nye plantebaserede fødevarer og bør i højere grad ligestilles med fødevarer, der er blevet til ved hjælp af konventionelle...

Fødevareteknologi
28 OKT

Workshop: Brug data til at optimere fødevareproduktionen

På en eksklusiv workshop i DTU Fødevareinstituttet får 20 deltagere fra fødevarevirksomheder den 21. november mulighed for at finde ud af, hvordan data kan optimere produktionsprocesserne...

Frugt og grønt. Foto: Shutterstock | Fruit and vegetables. Photo: Shutterstock
28 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2022

I alt 633 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2022. For seks af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at indholdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
26 OKT

EFSA: Forebyg spredning af antibiotikaresistens under dyretransport

Minimering af transporttid samt grundig rengøring af køretøjer, udstyr og rum, hvor dyrene læsses og losses, er de mest effektive tiltag i forhold til at forebygge overførsel...

Produktionsdyr Fødevaresikkerhed
Lactococcus lactis. Foto: Ramona Valentina Mateiu
20 OKT

Mælkesyrebakteriers indflydelse på smag i osteproduktion

Smag, upcycling og bæredygtige processer var på dagsordenen på Digital Uni Food Day 2022 arrangeret af Food & Bio Cluster Denmark den 30. august 2022. Fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevareteknologi
Bakterier på agarplade
12 OKT

Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier

Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt...

Fødevaresikkerhed
Konference om risikovurderinger og deres betydning
04 OKT

Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning

Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet

Abonnér