Photo: Colourbox

Rekordinteresse for uddannelse i fødevareanalyse

mandag 31 aug 15

Kontakt

Lars Bogø Jensen
Lektor
DTU Fødevareinstituttet
22 76 81 69

Der er ingen tomme pladser, når 40 nye studerende på DTU’s diplomuddannelse i fødevareanalyse starter deres studie. En stigning i antallet af ansøgere på mere end 50% betyder, at der er fuldt hus.

I år har søgningen til DTU’s uddannelser været rekordstor. Det gælder også søgningen til diplomuddannelsen i fødevareanalyse, som for første gang, siden uddannelsen blev lanceret for fem år siden, kan melde fuldt hus.

I alt 12 studerende blev optaget på uddannelsen det første år, den blev tilbudt. I år er alle 40 pladser besat.

Helhedsorienteret uddannelse

Diplomuddannelsen i fødevareanalyse giver de studerende brede, tværfaglige kompetencer inden for mikrobiologi, kemi, produktion samt viden om toksikologi og ernæring, som alle er discipliner, der bruges i moderne risikobaseret styring og kontrol af fødevarekvalitet og -produktion. I løbet af den tre et halv årige uddannelse får de studerende en teoretisk og analytisk forståelse af fødevarekvalitet, som kan bruges til at vurdere fødevarer og deres betydning for vores sundhed.

Læs mere

DTU Fødevareinstituttet underviser og uddanner studerende til fødevaresektoren, myndigheder og forskningsverdenen og har ansvar eller medansvar for følgende uddannelser på DTU: