Grøn grød

Høring: Vurdering af den rette alder at indføre skemad

mandag 13 maj 19
|

Modermælk eller modermælkserstatning kan dække langt de fleste spædbørns næringsbehov i de første seks måneder, konkluderer en videnskabelig vurdering fra EFSA. Vurderingen af det passende tidspunkt at introducere spædbørn for skemad er sendt i høring til den 29. maj.

Den Europæiske Fødevaresikkerhed, EFSA, har gennemgået cirka 300 undersøgelser og udarbejdet en videnskabelig vurdering af, hvornår tiden er inde til at introducere spædbørn for skemad. Den konkluderer, at modermælk eller modermælkserstatning kan dække langt de fleste spædbørns næringsbehov i de første seks måneder.

EFSA har ikke fundet tilstrækkeligt belæg i undersøgelserne til at fastslå en præcis alder, hvor forældre bør starte med at give deres børn skemad: Det rette tidspunkt afhænger i høj grad af barnets udvikling, særligt blandt for tidligt fødte. For de fleste spædbørn vil det passende tidspunkt dog være mellem tre og seks måneders alderen.

Ifølge vurderingen viser undersøgelserne ikke tegn på, at børn har en øget risiko for at udvikle allergier, hvis de på et tidligt tidspunkt får mad, der indeholder potentielt allergifremkaldende fødevarer såsom æg, korn, fisk, jordnødder og gluten.

Læs mere

Download den videnskabelige vurdering fra EFSA’s website: Public consultation on the draft scientific opinion on the appropriate age for the introduction of complementary feeding into an infant’s diet

Siden indeholder også en forklaring på, hvordan man indsender et høringssvar.

Høringsfristen er den 29. maj 2019.

Kontakt

EFSA Media Relations Office, Press@efsa.europa.eu.