DTU Fødevareinstituttet og AU FOODNET på Aarhus Universitet inviterer i samarbejde med Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, til informationsmøde om EFSA den 29. september 2011. Mødet har fokus på EFSAs organisation, arbejdsopgaver og -metoder samt danske forskeres muligheder for at deltage som eksperter eller i forskningsaktiviteter.
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har primært til formål at forbedre fødevaresikkerheden i EU og sikre et højt niveau af forbrugerbeskyttelse. EFSA samarbejder tæt med nationale institutioner og med fødevareeksperter både inden for og uden for EU.
EFSA er forpligtet til at give videnskabeligt baseret rådgivning og risikovurderingen til EU og medlemslandene inden for følgende områder:
- fødevare- og fodersikkerhed
- ernæring
- dyresundhed og –velfærd
- plantebeskyttelse og plantesundhed
På mødet vil der blive informeret nærmere om EFSAs organisation, arbejdsopgaver og -metoder, samt om danske forskeres muligheder for at deltage i arbejdet enten som personlig ekspert eller i form af forskningsaktiviteter udbudt og finansieret af EFSA.
Tid
Torsdag den 29. september, kl. 13-16.
Sted
Aarhus Universitet
Richard Mortensenstuen
Bygning 1422
Frederik Nielsens vej 2
8000 Aarhus C
Tilmelding og program
Se program (doc).
Af hensyn til den praktiske afvikling af mødet er tilmelding nødvendig til chefkonsulent Arne Büchert, arbu@food.dtu.dk, senest den 20. september.
Læs mere
Find mere information om EFSA på www.efsa.europa.eu/