Ny viceinstitutdirektør i DTU Fødevareinstituttet

Anders Permin er ny viceinstitutdirektør i DTU Fødevareinstituttet fra 1. september 2012. Han kommer fra en stilling i GTS-instituttet DHI, som leder af Afdelingen for miljø og toksikologi.

Anders Permin er uddannet dyrlæge og har en ph.d. fra Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole. Han har gennem sin karriere arbejdet med miljøspørgsmål, fødevaresikkerhed, mikrobiologi og toksikologi. Fra 1. september 2012 er Anders Permin DTU Fødevareinstituttets nye viceinstitutdirektør.

Han kommer fra en stilling i et af de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, GTS-instituttet DHI, som leder af deres Afdeling for miljø og toksikologi, hvor han har været ansat de seneste 6 år. Her har han haft særligt ansvar for forskning og innovation, marketing og udvikling af nye services for afdelingen. Tidligere har Anders Permin været ansat som centerleder på Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, KU Life og har tillige international erfaring fra FAO og Danida-projekter.

”Jeg ser frem til samarbejdet med Anders Permin. Han vil tilføre instituttet værdifulde erfaringer særligt inden for innovation, erhvervssamarbejde, undervisning og u-landsarbejde. DTU Fødevareinstituttet har stor kontaktflade til fødevareindustrien, og her vil Anders Permins kendskab til samarbejdet og netværk også komme instituttet til gode”, siger institutdirektør Jørgen Schlundt.

Praktiske One Health erfaringer

Fokus i Anders Permins opgaver vil være kontakt til industrien, undervisning og instituttets arbejde med One Health. One Health handler om i en global, koordineret indsats at forebygge sygdomme hos mennesker ved kontrol og bekæmpelse af de infektioner i dyr, hvor sygdommene kommer fra. På One Health-området har Anders Permin vigtige erfaringer med husdyrproduktion og fødevaresikkerhed både i nord og syd, herunder hvordan principperne fra dansk fjerkræproduktion kan overføres til de lokale forhold i syd.

Han har også stor erfaring med sikkerhedsvurderinger af forbrugerprodukter af meget forskellig karakter – for eksempel kosttilskud, kemikalier og naturlægemidler, både i forhold til at vurdere giftighed og mikrobiologisk fødevaresikkerhed. I sit tidligere job hos DHI har han haft fokus på at hjælpe virksomheder med sikkerhedsvurderinger af nye produkter, inden de kom på markedet.

Tværfaglig viden, der skaber værdi

”Jeg er glad for at have fået muligheden for at kombinere mine kompetencer inden for forskning, undervisning og samarbejde med fødevareerhvervet. Mine erfaringer med at samarbejde på tværs af fagområder og skabe værdifulde resultater, håber jeg, vil komme myndigheder, erhvervet og i sidste ende forbrugerne til gavn fremover”, siger viceinstitutdirektør Anders Permin fra DTU Fødevareinstituttet.