Jørn Smedsgaard er ny forskningschef for DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Fødevarekemi, som især rådgiver og forsker i ønskede og uønskede stoffer i maden. Jørn Smedsgaard erstatter Arne Büchert, der har været fungerende forskningschef siden 2004.
Den 1. november 2007 er første arbejdsdag for Jørn Smedsgaard i DTU Fødevareinstituttet. Han er nu forskningschef i Afdeling for Fødevarekemi, hvis aktiviteter især omfatter rådgivning og forskning i ønskede og uønskede kemiske stoffer i danskernes fødevarer. Afdelingen arbejder især med kostens indhold af næringsstoffer, indholdsstoffer, naturstoffer og kemiske forureninger, herunder restindhold af pesticider og veterinære lægemidler, biotoxiner, afsmitning fra emballage og organiske miljø- og procesforeninger. 
Jørn Smedsgaard er uddannet civilingeniør og ph.d. og kommer fra en stilling som lektor og vicecenterleder af forskningscenteret for mikrobiel bioteknologi ved Biocentrum DTU. De senere år har han især arbejdet med analytisk kemi med særlig fokus på skimmelsvampekemi samt bioteknologi og metabolomics, hvor han har stor såvel forsknings- som undervisningserfaring.
"Jeg ser frem til de nye udfordringer i et institut med spændende opgaver og meget kompetente medarbejdere. Jeg ser også mange spændende muligheder i at udvikle afdelingens forsknings- og rådgivningsaktiviteter samt til at geare afdelingens medarbejdere til fremadrettet også at skulle bidrage til undervisning og en højere grad af samarbejde med erhvervsvirksomheder", udtaler Jørn Smedsgaard om sit nye job.
"Vi ser frem til samarbejdet med Jørn Smedsgaard og mener, han er rigtig godt klædt på til opgaven som forskningschef i instituttets Afdeling for Fødevarekemi. Det er ikke mindst en fordel for både afdelingen og instituttets chefgruppe at have fået en forskningschef med mange års erfaring på DTU og med stor erfaring i både undervisning og samarbejde med private virksomheder. Opgaver, der udover forskningen og myndighedsbetjeningen i stort omfang bliver nye kerneydelser i Fødevareinstituttet de kommende år som følge af, at vi nu er et institut på et universitet", siger direktør Henrik C. Wegener.
Jørn Smedsgaard erstatter Arne Büchert, som har været konstitueret forskningschef i afdelingen siden juni 2004. Arne Büchert fortsætter i en stilling i Fødevareinstituttets ledelsessekretariat, hvor han især vil arbejde med overordnede aspekter vedrørende myndighedsbetjening og internationale rådgivningsaktiviteter.
Læs mere om Afdeling for Fødevarekemi på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside.