Meyers Madhus har i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet udviklet menuplaner og opskrifter målrettet familier med børn, og nu er det tid til at afprøve konceptet i virkeligheden. Men inden vi for alvor går i luften, vil vi afprøve konceptet i et lille pilotstudie. Derfor søger vi dig, som har lyst til at forkæle familien med nye madoplevelser og samtidig få mere viden om og inspiration til at spise mere bæredygtigt.
For at komme godt i gang med den nye menuplan modtager alle deltagende familier en startkasse med fødevarer og køkkenudstyr til en værdi af ca. 1.000 kr.
For at I kan deltage, kræver det bl.a., at:
- Jeres familie består af mindst én voksen og to børn under 17 år
- Jeres familie spiser i forvejen overvejende ikke-økologisk mad og får regelmæssigt kød og fisk til aftensmad
- I deltager i et intromøde og et baseline-besøg, begge af ca. en times varighed i starten af oktober 2024 på DTU i Lyngby
- Familien kan spise efter en OnePlate-menuplan i to uger i slutningen af oktober 2024
- De voksne i familien kan tale og læse dansk
- Madindkøb foregår online hos nemlig.com i de to uger, der spises efter OnePlate-menuplanen – til dette gives en rabat på 100 kr. pr. ordre samt fri fragt
- 2 x 4 dages kostdagbog udfyldes for hver person – det tager samlet 10-15 minutter pr. dag
Lyder det spændende, er du velkommen til at sende os en mail, hvorefter du vil modtage mere information.
Læs mere
Du kan læse mere om OnePlate hos ICROFS
OnePlate-projektet er en del af Organic RDD 8-programmet, som koordineres af ICROFS (Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer) i samarbejde med Grønt Udviklings- og Demonstrations-program (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.