Rum for mindre justeringer af de officielle danske kostråd

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har sammenlignet de nye nordiske næringsstofanbefalinger fra 2023 med de officielle danske kostråd. Resultatet viser, at de danske kostråd er i tråd med de nordiske anbefalinger, men at der er rum for mindre justeringer.

Havregryn

Fakta

De Nordiske Næringsstofanbefalinger, NNR2023, er udarbejdet på et videnskabeligt grundlag og udgivet af Nordisk Ministerråd. Rapporten om NNR2023 har samlet den videnskabelige evidens for sammenhæng mellem det vi spiser og risici for livsstilsygdomme, fødevarernes bidrag med næringsstoffer i den samlede kost samt fødevarernes miljømæssige bæredygtighed. 

 

Læs mere:

Find rapporten på DTU Fødevareinstituttets website: Opdatering af det faglige grundlag for De officielle Kostråd i forhold til Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023. Rapporten omfatter raske børn og voksne i alderen 2-70 år. 

Forfatterne er: Seniorforsker Ellen Trolle, akademisk medarbejder Lene Møller Christensen samt seniorforsker Anne Dahl Lassen. Alle fra DTU Fødevareinstituttet. Rapporten er udarbejdet for Fødevarestyrelsen, der tager stilling til, om resultaterne betyder, at De officielle Kostråd skal justeres.

Læs mere om Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme
Se præsentationer fra seminar i efteråret 2023 om Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger.

Få info om De officielle Kostråd hos Fødevarestyrelsen.