På et webinar den 8. februar 2024 gav forskere fra DTU Fødevareinstituttet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet samt Teknologisk Institut repræsentanter fra fødevaresektoren et indblik i den nyeste forskning, som er udført ved hjælp af state-of-the-art forskningsudstyr, der siden begyndelsen af 2020 er indkøbt til det nationale højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY. Forskningen har skabt ny viden og resultater, som har bidraget til at optimere produktionsprocesserne i fødevareproduktionen og udvikle fremtidens mere sunde og bæredygtige fødevarer.
Se den samlede optagelse af seminaret med præsentationer fra de oplægsholdere, som har givet tilladelse til det (engelsk) – eller se enkelte præsentationer via linkene nedenfor:
(00:00) Welcome and introduction to FOODHAY by Michelle Williams, leader of FOODHAY, Department of Food Science Aarhus University
(11:20) Fundamental sensory interactions and their implications for healthy, sustainable and acceptable new green product development by Glenn BH Andersen, Department of Food Science Aarhus University
(25:43) Enabling cultivated meat research and high-throughput cytometry by Stig Skrivergaard Department of Food Science, Aarhus University
(37:40) Optimizing cocoa products: Antioxidant analysis with UHPLC-MS and exploring microalgal pigments: UHPLC-MS analysis of lutein, by Assistant Professor Ditte Baun Hermund and Professor Charlotte Jacobsen, DTU National Food Institute
(49:45) Quantification of kokumi peptides using LC-MS/MS by Lichuang Cao Department of Food Science, University of Copenhagen
(59:50) Emulsion stability – plant-based yoghurt as a case study by Anna Louise Havn, Consultant, Food Technology DTI
Partnerne i FOODHAY
Bag FOODHAY står forskningsinstitutionerne Aarhus Universitet, Teknologisk Institut, Københavns Universitet og DTU. Arla er strategisk partner – og både Food & Bio Cluster Denmark og Dansk Industri bidrager aktivt som repræsentanter for de danske fødevarevirksomheder.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har bidraget med 51,5 millioner kroner, og konsortiet bag FOODHAY har bidraget med det samme beløb, så der til sammen er investeret 103 mio. kroner i forskningsinfrastruktur.
Læs mere
Læs mere på FOODHAY’s website