Photo: DTU

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

onsdag 30 aug 17

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til at tage ny teknologi og nye fødevarer til sig, som overgår dagens forståelse af, hvad mad er og hvordan den fremstilles og distribueres? Det emne er i fokus ved en debat arrangeret af DTU Fødevareinstituttet på Danmarks første universitetsdrevne teknologi-topmøde, som bliver holdt på DTU den 20.-21. september 2017.

Teknologien har allerede revolutioneret den traditionelle fødevareproduktion, hvor færre personer producerer meget mere med maskiners hjælp. Men nye teknologier byder på mere. Eksempelvis kan ekspertsystemer i stigende grad hjælpe med at tage beslutninger i produktionskæden, og fødevareproducenter kan bruge teknologien til at designe og re-designe fødevarer, så det i den nærmeste fremtid måske bliver muligt at producere fødevarer på en fabrik i stedet for i havet eller på marken.

For at brugen af de teknologiske muligheder skal blive en succes, er det altafgørende, at markedet og forbrugerne vil tage de nye fødevarer til sig, hvilket kræver ærlighed, gennemskuelighed og autenticitet i hele fødevaresektoren.

Brugen af teknologi på fødevareområdet vil blive debatteret på fødevaresporet ’Rethinking Food’ ved High Tech Summit – Danmarks første universitetsdrevne teknologi-topmøde. Ved debatten giver industri, myndigheder og forskere eksempler på, hvordan teknologien kan påvirke vores opfattelse af fødevarer.

High Tech Summit løber af stablen den 20.-21. september 2017 på DTU. Debatten ’Rethinking Food’ finder sted den 21. september kl. 9.45-11.25 og er arrangeret at DTU Fødevareinstituttet. Deltagelse er gratis med tilmelding.

Læs mere

På High Tech Summit kan besøgende se og høre om de nyeste og førende teknologier og lære om, hvordan de kan begynde at bruge og drage fordel af disse teknologier. Læs mere om eventet på High Tech Summits website, hvor der både er et deltaljeret program og mulighed for tilmelding.

Du kan også downloade High Tech Summit app’en, så du hele tiden har programmet tilgængeligt via mobiltelefon eller tablet. App’en hedder ConferenceCommunicator og kan downloades til android via Google Play eller til iPhone via App Store.

En artikel i High Tech Summit avisen sætter spot på nogle af de muligheder og udfordringer, der findes på fødevareteknologiområdet: Fremtidens fødevarer.

Læs også sektorudviklingsrapporten Big data fra jord til bord, som identificerer nye muligheder for at accelerere udviklingen af den danske fødevaresektor ved hjælp af Big Data. Rapporten er udgivet af DTU, SEGES/Landbrug & Fødevarer og DI Digital.

https://www.food.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BD651766D-AA69-4540-914E-937CD7CFAE89%7D
10 APRIL 2021